Над 100 възрастни хора от частни домове за грижи в

...
 
Над 100 възрастни хора от частни домове за грижи в
Коментари Харесай

Възрастни хора от частни домове за грижи в Румъния са бити и държани гладни

 

Над 100 възрастни хора от частни домове за грижи в Румъния са били измъчвани, бити, държани гладни и принудени да просят, оповестява телевизия Диджи 24, представена от Българска телеграфна агенция. Петдесет и шест от възрастните хора бяха откарани през днешния ден в лечебни заведения в Букурещ, а четирима от тях са оставени за лекуване.

Полицаи и прокурори претърсиха през днешния ден сутринта три приюта за възрастни хора в окръг Илфов в директно съседство до Букурещ. Представителите на управляващите са разкрили над 100 възрастни хора, унизени от тези, които трябвало да поставят грижи за тях.

Говорител на полицията заяви, че ще бъдат разпитани 26 души и че са конфискувани голям брой доказателства. Възрастните хора са били измъчвани, принуждавани да работят гратис, лишавани от медикаменти и съответна храна. По думите му жителите на домовете са били подложени на нечовешко и унизително отношение.

Свидетели описаха пред телевизия Диджи 24, че са виждали непрекъснато възрастни хора да просят край оградата на приюта, молейки се за храна. По думите на очевидци постоянно тези хора са били голи, даже през зимата.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР